You are now on my Personal Blog. My other sites: Genealogy Blog - Genealogy Site - Technical Blog

Over mij

Ik ben Max Westen.

Max Westen

Op 7 december 1973 in het ZAN te Amsterdam geboren als Maxmilian Westen. De eerste jaren woonde ik in Landsmeer en in 1978 verhuisden we naar Eerbeek. Hier woonde ik tot mijn studententijd in 1993; vanaf dat moment woonde ik in Deventer. Vanaf 2007 woon ik met vrouw en kinderen in Oss.

Programmeren
Programmeren doe ik al vanaf 1983. In eerste instantie in de Vroom & Dreesman op de computerafdeling. Programma’s schrijven in Basic op onder andere de Philips VG-8020 MSX1 computer. Vanaf 1987 hadden we een Commodore Amiga in huis, waarop ik in verschillende talen (AREXX, C, AMOS) heb geprogrammeerd. In m’n studententijd erg veel gedaan met Assembly, Pascal en Delphi, C, C++ en Java.
Vanaf 1998 ben ik begonnen met het scripten in PHP. Tot 2003 bleef het meer een hobby; vanaf dat moment ben ik ook bij werkgevers/opdrachtgevers PHP gaan gebruiken. In 2008, toen ik voor Ibuildings ben gaan werken ben ik fulltime in PHP gaan ontwikkelen. Vanaf 2010 ben ik me bij Kaliber Interactive (voorheen Rhinofly) gaan specialiseren in het Drupal CMS.
Voor mijn eigen sites ben ik Statamic gaan gebruiken en heb ik hier een aantal add-ons voor geschreven.

Lyme
Sinds juni 2011 ben ik positief getest(Serologie) op de ziekte van Lyme. Ook het uiterlijke verschijnsel (een Erythema Migrans(EM)) was bij mij aanwezig. Sindsdien heb ik al verschillende antibiotica behandelingen gehad, zonder beter te worden. Volgens de internist heb ik de pech te behoren bij de groep mensen die na de infectie restschade houd. Van de meeste problemen zie je gelukkig niets(“onzichtbaar ziek”), al zou het voor de begripsvorming soms handig zijn als het wel zichtbaar was.

Blog
Op dit blog schrijf ik meer persoonlijke en minder technische stukjes in het Nederlands.
Voor mijn Engelstalige Technische artikelen kun je kijken op DLMax.org.