Het revalidatietraject dat ik bij revalis volg bestaat uit twee delen; de eerste acht weken wordt er gewerkt aan het verbeteren van de conditie en aan het werken aan acceptatie, zelfkennis en hoe om te gaan met de obstakels/beperkingen die je hebt. Na deze 8 intensieve weken volgen nog 8 weken waarin de intensiteit wordt afgebouwd en de revalidatie voornamelijk in het teken staat van het vasthouden van de conditie en bereikte inzichten.

Op dit moment ben ik op de helft van het tweede deel van de revalidatie en heb ik nog maar een paar weken te gaan, voordat ik het weer helemaal zelf mag doen. Dit geeft wel een dubbel gevoel.... Men maakt je daar (helaas) niet beter, maar door een betere conditie en wat meer inzicht in je eigen situatie en hoe je lichaam op zaken reageert, kun je net wat meer. Welke stappen kan ik nog maken als de zijwieltjes verdwenen zijn?

Om stappen te kunnen maken nu dus ook begonnen met werkhervatting bij mijn werkgever Rhinofly. Niet meer als ontwikkelaar, maar op de afdeling Maintenance & Support. In eerste instantie maar eens begonnen met 4 uur in de week.

Echt geweldig fijn om weer bij dat "zooitje ongeregeld" te zijn! Soms is het net alsof je er niet 2 jaar uit hebt gelegen. Het voelt goed om weer wat nuttigs te doen in een andere omgeving; zelfs als het me ongeveer 3 dagen kost om hiervan bij te komen.

Na de tweede week werken heb ik helaas weer last van propriospinale/actie myocloniëen, die me ook weer veel extra energie kosten, waardoor ik qua belastbaarheid wel weer een enorme stap terug heb gemaakt.

De komende weken moet ik maar eens kijken of de situatie bij aanhoudende belasting zo beroerd blijft, of uiteindelijk toch minder wordt. Wanneer de myocloniëen blijven aanhouden en de belastbaarheid nog verder afneemt, of blijft zoals deze nu is, denk ik dat ik het werk in eerste instantie dichter bij huis zal moeten zoeken, om te kijken of dat dan een mogelijkheid is.

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen de komende weken ;-)

Previous Article Next Article