Leek het in de vorige post nog haalbaar om een aantal uren in de week te werken, is dat helaas niet haalbaar gebleken. Gedurende het revalidatietraject heb ik het aantal uren al teruggebracht en uiteindelijk zijn we uitgekomen op 2 uur in de week, wanneer dat zou gaan.

Helaas bleek dit vaker niet dan wel te gaan...

Het revalidatietraject is eind februari afgerond. In het traject heb ik het een en ander geleerd op het gebied van het aangeven van grenzen en het maken van 'bewuste' keuzes als je deze wilt overschrijden. Dit kan ik dus verder nog in de praktijk blijven brengen. Verder is ook de algemene lichamelijke conditie verder opgebouwd en het voelt ook prettig om na dit traject nog lekker te blijven lopen en fietsen, voor zover dat binnen de energieniveaus past. Een nieuw opgedane hobby die me hier ook bij helpt is Geocaching. Dit geeft me op goede dagen een doel om ergens naar toe te rijden op m'n fiets met trapondersteuning. Jammer genoeg is geen van mijn klachten(vermoeidheid, evenwichtsproblemen, spierspanningsproblemen, problemen met zien, hoofdpijn, stekende pijnen, geheugenproblemen, etc.) verdwenen. Met sommigen weet ik iets beter om te gaan en anderen blijken toch nog steeds hun eigen willetje te hebben... Na de revalidatie heb ik het bewegen lekker voortgezet en toch nog geprobeerd het werken op te bouwen. Helaas bleef dit toch niet mogelijk.... Na twee uurtjes werken was ik dagen van de kaart, waardoor ik ook andere dingen niet meer kon (even een wandelingetje maken, een klein boodschapje doen of er gewoon zijn voor de kinderen).

Door de bedrijfsarts is voorgesteld om een NeuroPsychologisch Onderzoek te doen om te zien of er, zoals ik dat zeg en ervaar, ook aantoonbare cognitieve beperkingen zijn. Die waren er inderdaad... Problemen met "aandacht", "volgehouden aandacht", "werkgeheugen", "visuele- en verbale geheugen", "flexibiliteit van het geheugen", "vertraagd functioneren" en "beperkt leervermogen". Dus ik beeld me niets in; er is inderdaad een probleem in de verwerking....

Omdat de situatie al zeker 2,5 jaar stabiel is en er inderdaad aantoonbare beperkingen zijn, is er een herkeuring aangevraagd bij het UWV. Deze keuring heb ik vorige week woensdag gehad. De uitslag van deze keuring zal nog wel even op zich laten wachten, maar het bezoek heeft voor mijzelf al heel veel opgeleverd! Ik kwam daar een arts tegen die in eerste instantie puur klinisch naar mij keek en direct in de richting van hersenschade/-problemen in de kleine hersenen(Cerebellum) dacht en dit ook bevestigd zag binnen de beperkingen die ik heb.

Nu maar weer kijken of dit op een of andere manier te bevestigen is, zodat ik een duidelijke diagnose heb en verder afwachten wat de uitslag van de UWV keuring wordt.

Spannende tijden maar hopenlijk binnenkort meer duidelijkheid!

Previous Article